English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon İşlemleri

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon İşlemleri
Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ilişkin sağlık raporlarının nasıl düzenleneceğiile resmi ve özel sağlık hizmeti sunucularında ayakta ve yatarak verilen fizik tedavive rehabilitasyon bedelleri Kurumca karşılanmaktadır. 
Ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyonuygulamalarında bir hastaya günde en fazla bir seans, yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyonuygulamalarında ise aynı bölge için bir seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemi bedeliKurumca karşılanır.
 Bir hasta için son bir yıl içinde en fazla; aynı bölgeden toplam 30 seans,iki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait bedeller Kurumca karşılanır. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporudüzenlenebilir.
Acil Sağlık Hizmetleri
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlıkhizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkinmaddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmetsunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı,kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır. Ancak, acil servisine müracaat eden ve muayeneleri sonucunda acil olmadığı tespitedilen kişilerin tedavi giderleri SUT eki EK 2-B Listesi’ nde 520.021kodlu "Yeşil alan muayenesi" adı altında yer alan işlem bedeli üzerindenKurumca karşılanır. Muayene sonucunda acil olduğu tespit edilenler için iseSUT' un 2.2.1.B-2 numaralı maddesinin birinci ve ikinci fıkralarındaki ilgili hükümler uygulanır.Ancak sağlık hizmeti sunucularınca acil servislerde verilen ve Kuruma acil sağlık hizmetiolarak faturalandırılan hizmetlerin Kurumun inceleme birimlerince yeşil alan muayenesiolarak değerlendirilmesi halinde verilen sağlık hizmetlerinin bedelleri karşılanmaz.Sunulan acil sağlık hizmetleri dolayısıyla kişilerden herhangi bir ücret alınması halinde;genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi ise sağlık hizmeti sunucusununbulunduğu ildeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne, değilse Sağlık Bakanlığı İl SağlıkMüdürlüklerine müracaat etmesi gerekmektedir.
Trafik Kazaları
"Trafik Kazaları" alt başlığı altındaki bilgilerin tamamen değiştirilmesi gerekmekte olup, son düzenlemeleregöre yapılan güncellemenin aşağıdaki gibi olması gerekmektedir.Trafik Kazaları
Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğerbütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları tedaviningerektirdiği tüm sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olupolmadığına bakılmaksızın Kurum tarafından Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT)yer alan hükümler doğrultusunda karşılanır. Genel sağlık sigortalıları için trafik kazası geçirilen araç/araçlardan birtanesinin plaka bilgisi yeterli olup, trafik kaza tespit tutanağı veya trafikkazası geçirdiğine dair kanıtlayıcı belge istenmeyecek, genel sağlık sigortalısıolmayanlar içinse kaza tespit tutanağı veya trafik kazası geçirdiğine dair kanıtlayıcıbelge istenecektir.Genel sağlık sigortalısı olmayanların tedavi giderlerinin karşılanmasıtrafik kazaları halleriyle sınırlı olup, bu kişilerin 2918 sayılı Karayolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder