English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Erken Yaşta Emekli Olmayı Sağlayan Hastalıkların Listesi

Erken Yaşta Emekli Olmayı Sağlayan Hastalıkların Listesi


Emekli Olmayı Sağlayan Hastalıkların Listesi 1

SGK hastalığı bulunan sigortalı çalışanların erken yaşta emekli olmalarını sağlıyor. bu hastalıkların listesini hemde erken yaşta emekli olacak olmak isteyen çalışanların sağlamaları gereken şartları inceledik. İşte erken yaşta emeklilik sağlayan hastalıklar ve malulen emeklilik şartları.
Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu çalışma hayatında yer alan vatandaşlara çeşitli haklar sağlıyor. SGK tarafından sağlanan bu imkanlardan bazıları çalışma hayatının içerisinde ve yaşlılık döneminde olurken bazı haklar ise emeklilik aşamasında sağlanıyor.

ERKEN EMEKLİLİĞE NEDEN OLAN HASTALIKLAR
SGK tarafından emeklilik aşamasında sağlanan haklardan birisi de bazı hastalıklar nedeniyle malulen emeklilik.
Malulen emeklilik sigortalı olarak çalışan bir vatandaşın çalışamayacak duruma gelmesi durumunda erken emeklilik anlamına geliyor. Ancak bu durum her hastalık için geçerli olmuyor..
Malulen Emeklilik Sağlayan Hastalıkların Listesi
Baş Ve Boyunun Yumuşak Dokusu, Cilt, Lenfoma, Lösemi, Multipl Myelom, Tükrük Bezleri, Tiroid Bezi, Meme, Sinir Sistemi, Akciğer, Mide, İnce Ve Kalın Barsak, Karaciğer, Safra Kesesi, Safra Yolları, Pankreas, Böbrek, Mesane, Genital Yollar, Prostat, Testis, Penis Kanserleri, Görme Azlığı - Retina Kanamaları, Yardımsız Ayakta Durmayı Engelleyen Denge Bozuklukları İle Birlikte İşitme Kaybı - Anemi - Behçet Hastalığı, Gastrointestinal Kanamalar - Karaciğer Sirozu - Karaciğer Nakli - Kalp Yetmezliği - Kol, Bacak Gibi Organ Kaybı, Kalp Kapak Hastalıkları - Kalp Nakli - Böbrek Nakli - Akciğer Nakli - Tüberküloz - AIDS.

MALULEN EMEKLİLİK ŞARTLARI
Malulen emekli olmak isteyen vatandaşların öncelikle söz konusu hastalığa işe girdikten sonra yakalanmış olmaları gerekiyor. Bunun dışında 1800 gün prim ödemiş olmak yada 5 yıl sigortalı olarak çalışmış olmak şartının sağlanması diğer bir koşul. Ayrıca hastalığın çalışma kaybını yüzde 60 oranda azaltmış olması da diğer bir şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder