English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

SGK Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir

SGK Dosya Sorgulama
SGK Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir? E-devlet DYS Evrak Dosya Sorgulama Sosyal Güvenlik Kurumu dosya sorgulaması yapmak için SGK internet sitesi ve e-devlet sistemi üzerinden arama yapabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu dosya sorgulaması ve evrak takibi artık SGK intenet sitesi ve e-devlet ile sigortalıların bir tık uzağında artık. Geçmişe yönelik 10 yıllık SGK ile ilgili bilgilerinizi, SGK daki evraklarınızın ne aşamada olduğu, evrakların incelemeye alınıp alınmadığı, evraklarla ilgili kurum yazısı ve varsa ek taleplere ulaşabilirsiniz.

SGK dosya sorgulama ile standart evrak takibi, emeklilik işlemleri takibi ve 2022 evrak takibi(malulen emeklilik) başlığı adı altında evrak çeşitlemesi yapması mümkündür. Dosya takibi kategorilere ayıracak olursak çalışma durumu ile ilgili her türlü durum ve SGK 4A, 4B, 4C ve DYS takibi yapılabilecek. E-devlet sistemi dışında https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/evrakizle adresinden , kimlik numaranızı girerek sol kısımda T.C. kimlik numarası, sağ kısımda kayıt yılını işaretleyerek evrak ara butonuna basarak son 10 yıl ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. 10 yılı aşkın bilgiler için SGK’ya dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. PTT şubelerinden kimliğinizle birlikte 2TL karşılığında alacağınız e-devlet sistemi ile sistemde DYS evrak takibi yaparak SGK ile ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder